Hlavní obsah

Než poslouchat ožralého Kalouska, radši budu s dětmi, vzkázal Babiš z hor

Novinky, Václav Lang
Praha
Aktualizováno

Radši budu s rodinou na horách než ve Sněmovně poslouchat ožralého Kalouska. Takto ze své dovolené odpověděl předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš na kritiku prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten mu vyčítal, že místo jednání Sněmovny odjel na lyže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) a Miroslav Kalousek, poslanec (TOP 09), při debatě ve Sněmovně. Archivní foto.

Článek

„Moje řádně omluvená dovolená s dětmi (vidím je málo a mají teď prázdniny) je v PS téma. Radši budu s nimi, než poslouchat ožralého Kalouska,“ napsal ve čtvrtek Babiš na sociální síť Twitter.

Reagoval tak na středeční pokárání od Miroslava Kalouska, který jej tepal kvůli jeho nepřítomnosti ve Sněmovně. [celá zpráva]

Kalousek: Babiš nemaká, ale lyžuje

Kalousek se proti Babišově reakci ve čtvrtek ohradil. „Na urážky reagovat nemá smysl. Všechny děti mají prázdniny ve čtvrtek a pátek, my jsme postrádali pana místopředsedu vlády ve středu,“ řekl Novinkám.

„Zatímco já byl v práci a prokazatelně střízliv, pan místopředseda vlády každým krokem prokazuje, že není politik – nemaká, ale lyžuje,“ dodal.

Do Kalouska se obul také Babišův spolustraník Martin Komárek: „Kalousek, to je chasník. Možná byl nacamraný jako houba. Možná ho trápí bezmoc a nedostatek nápadů. Každopádně se sesunul od demagogie k obyčejné závisti. Vadí mu řádná dovolená Andreje Babiše. Využil hloupého jednacího řádu Sněmovny a veden svou závistí zrušil sněmovní schůzi, což nás všechny stojí nemalé peníze," komentoval středeční sněmovní debatu na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám