Hlavní obsah

Nevolím mafiány a šejdíře, oznámil Havel na billboardu v Holešovicích

Praha

Dobrou příležitostí ke změně současného neutěšeného stavu v Praze jsou podle někdejšího českého a československého prezidenta Václava Havla blížící se komunální volby. Exprezident svůj názor na politiku v metropoli vyjádřil také prostřednictvím velkoformátové reklamy umístěné na viditelném místě nedaleko magistrály v pražských Holešovicích.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Billboard bývalého prezidenta Václava Havla v pražských Holešovicích

Článek

"Nevolím tunely a tuneláře, mafiány a šejdíře, kasina a nevěstince!" nechal na billboard napsat Havel, který v tyto dny pracuje na střihu filmové verze své divadelní hry s názvem Odcházení. Reklama visí na někdejší Ústřední budově Elektrických podniků hlavního města Prahy od poloviny září.

Exprezidentova tajemnice Sabina Tančevová v pondělí připomněla, že Havla už delší dobu velmi zneklidňuje způsob rozhodování, nekoncepčnost, špatný územní plán a budování některých děl na úkor urbanistické logiky v Praze. "Zároveň se zájmem registruje zprávy o poměrech na magistrátu, v zastupitelstvu a v radě hlavního města," napsala ČTK Tančevová. Pražskou radnici nyní ovládá ODS.

Foto: Profimedia.cz

Václav Havel

Nadcházející komunální volby, které se budou konat v polovině měsíce jsou podle Havla "výzvou a dobrou příležitostí ke změně neutěšeného stavu". Exprezident prý právě proto využil velkoplošné reklamy, a projevil tak svůj názor způsobem, "který k předvolební době patří", uvedla Tančevová.

Havel tentokrát nedal na billboardu jasně najevo, kterou politickou stranu před blížícími se volbami podporuje. V minulosti ale už několikrát prohlásil, že je voličem a příznivcem nyní neparlamentní Strany zelených.

Reklama

Výběr článků

Načítám