Hlavní obsah

Nevím, neznám, nezajímá... Zemanův kancléř Mynář vysvětluje nákup vily v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kancléř Vratislav Mynář nevidí důvod, proč by měl dokládat, že vilu v pražských Strašnicích nekoupil pod cenou. Podle svého vyjádření v České televizi totiž splnil veškeré zákonem dané podmínky. Mynář vilu koupil od Víta Širokého, který je advokátem lobbisty Romana Janouška, za 5,5 miliónu korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Vratislav Mynář

Článek

„Nevěděl jsem, kdo je doktor Široký, dokud jsem si to nepřečetl na nějakém serveru, tvrdí Mynář. „Viděl jsem ho jedinkrát při podpisu smlouvy,“ dodal.

Stejně rezolutně odmítl, že by kdy viděl Romana Janouška či bývalého majitele vily Radka Luňáka, který v minulosti obchodoval s představiteli hlavního města. Luňák v roce 2005 koupil dům za 8,25 miliónu korun.

„Pana Luňáka neznám, nikdy jsem ho neviděl. Pana Janouška neznám, nikdy jsem ho neviděl. Od těchto osob se důrazně distancuji. Udělal jsem normální klasický obchod,“ odmítl spekulace Mynář s tím, že ho minulost nemovitosti nezajímá.

Jakákoli cena by prý byla zpochybněna

Cena, za niž nemovitost koupil, přijde Mynářovi přiměřená. Podle svých slov vycházel z ceny, kterou za objekt zaplatil Široký a navýšil ji zhruba o 10 procent.

„Proč mám dokazovat, že to nebylo pod cenou,“ podivil se kancléř a dodal, že i kdyby dům koupil za cenu o několik miliónů korun vyšší, nepochybně by se našel někdo, kdo by částku zpochybnil jako nízkou. „Nabídl jsem cenu, která byla akceptována,“ uvedl.

Foto: blesk.cz

Vila v pražských Strašnicích, kterou Mynář koupil.

Vzhledem ke stavu vily prý zvažoval i variantu, že kupuje vlastně pouze pozemek. „Vím, že bude nutná totální rekonstrukce při zachování obvodového zdiva. V ten moment se mi cena nezdá vůbec nízká,” popsal Mynář, který předpokládá, že do objektu bude třeba výrazně investovat.

O změně majetkových poměrů podle svých slov informoval prezidenta i NBÚ, který před časem požádal o vydání bezpečnostní prověrky. Prezident se prý s vysvětlením spokojil a postoj NBÚ prý kancléři nepřísluší komentovat. Že by nákup domu mohl být důvodem pro neudělení prověrky, jak o tom spekulují média, odmítá.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v úterý konstatoval, že je na Mynářovi, aby případné pochybnosti o nákupu domu vysvětlil a rozptýlil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám