Hlavní obsah

Neví, pro co hlasoval, vlastní program nezná aneb Bělobrádkova přiznání na Twitteru

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina politiků využívá sociální sítě spíš k vlastní propagaci a na komentáře jiných uživatelů už příliš neodpovídá. Výjimkou je předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který se snaží odpovědět každému. Bohužel i za cenu toho, že tím ukáže vlastní neznalost. Naposledy na Twitteru přiznal, že netuší, pro co při schvalování lidovci zvedli ruku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

Diskutovaná problematika se týkala pokut za chybná kontrolní hlášení. Lidovci proti nim nyní bojují, respektive se je snaží zmírnit. Lidi ale zajímalo, proč se jim nesnažili zabránit v době, kdy se opatření schvalovalo.

Bělobrádek přitom argumentoval tím, že KDU-ČSL schválila pouze „rozmezí, v němž orgány ministerstva financí nyní ukládají neadekvátní pokuty”. Následně se mu uživatelé snažili vysvětlit, že zvedli ruku pro taxativně dané sankce, tedy tisíc až 50 tisíc korun, kdy každá sazba je určená pro jeden prohřešek.

„No, a když místo 1000 dostanete 50 000, tak to je neadekvátní klasifikace,” snažil se argumentovat Bělobrádek. Ačkoli v dané věci neměl pravdu. Uživatelé mu tedy doporučili, aby si daný zákon, který lidovci schválili, přečetl.

Foto: twitter.com

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na twitteru odkrývá svojí neznalost.

Bělobrádek: Stovky zákonů ročně? Vraťte se na zem

To ale pobouřilo další lidi na sociálních sítích, kteří nechápali, že zákonodárci hlasují pro zákony, které neznají.

„Každý zákon zpaměti neznám,” odpověděl Bělobrádek a následně čelil kritice, že když jeho strana neví, o čem hlasuje, tak proč potom vůbec ve Sněmovně je.

Předseda lidovců následně uživateli vysvětlil, že by jeho poslanci museli prostudovat desetitisíce stránek. „To myslíte vážně? Stovky zákonů ročně? Vraťte se na zem,” dodal Bělobrádek. A tazatel si pouze povzdychl, doufal prý, že když zákonodárci uvalí na plátce daně pokuty, tak aspoň vědí jaké.

Foto: twitter.com

Předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka z neznalosti usvědčil jeho vlastní twitterový účet.

Registr smluv? Aha, to jsme vlastně v programu měli...

To ale není první Bělobrádkův „kiks” na sociálních sítích. Před časem vyšlo najevo, že nezná ani vlastní program, když se ho aktivista Michal Bláha ptal, proč jeho poslanci zvedli ruku pro „vykostěný” registr smluv, když zveřejňování smluv u státních podniků má KDU-ČSL v programu.

Bělobrádek se ohradil, že to lidovci v programu nemají, aby se vzápětí omluvil. „Omlouvám se, v programu jsme skutečně měli zveřejňování smluv i u státních podniků. Spletl jsem se,” uzavřel celou věc Bělobrádek. Následně ovšem čelil kritice, že netuší, co má jeho strana v programu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám