Hlavní obsah

Nenechám se zastrašit, píše Zdechovský. Proti označení vlastizrádce se chce právně bránit

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se bude právně bránit proti výroku premiéra Andreje Babiše (ANO), který jej v pátek stejně jako dalšího europoslance Mikuláše Peksu (Piráti) označil za vlastizrádce. Zdechovský to v sobotu uvedl na Twitteru. Babiš dvojici politiků vyčítá, že v Evropském parlamentu otevírají téma jeho možného střetu zájmů, podle premiéra tak oba postupují proti české vládě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský

Článek

Babiš kritizoval Zdechovského a Peksu v souvislosti s delegací europoslanců, která v uplynulých dnech v Praze navštívila některé úřady, aby zjišťovala fakta o jeho údajném střetu zájmů. "Zdechovský a Peksa jsou vlastizrádci, měli by bojovat za české zájmy," řekl Babiš novinářům. Zopakoval, že ve střetu zájmů není. Delegaci označil za politickou misi.

Europoslanci Peksa a Zdechovský jsou vlastizrádci, prohlásil Babiš

Domácí

Zdechovský v sobotu uvedl, že se Babišem nenechá zastrašit. "Mafiánské praktiky nemají v naší zemi místo. Během mise se ukázalo, že střet zájmů Andreje Babiše je větší, než se zdálo. Proto se Andrej Babiš bojí a snaží se nás zastrašit. Proti označení vlastizrádce se rozhodně budu bránit právní cestou," napsal.

Upozornit na vaše zlodějiny není zrada vlasti, reagují Piráti na Babišův výpad

Domácí

Proti Babišovu výroku se v pátek ohradili pirátští, lidovečtí i další opoziční politici. Předsednictvo KDU-ČSL na sociálních sítích uvedlo, že od premiéra chce okamžitou veřejnou omluvu. Podle Peksy je označení europoslanců za vlastizrádce krajně nevhodné. Zdechovský pak v pátek uvedl, že Babiš svým výrokem překročil všechny meze demokratického státu a měl by se za to okamžitě omluvit.

Reklama

Výběr článků

Načítám