Hlavní obsah

Německý turista si zlomil nohu, transport do nemocnice trval dvě hodiny

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně pětačtyřicetiletý německý turista si ve středu odpoledne zlomil nohu na velmi těžko přístupném místě pod skálou Frýdlantské cimbuří v oblasti Poledních kamenů. Na pomoc museli být přivoláni nejen zdravotníci, ale i členové Horské služby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na místo, kde se turista zranil, se lze dostat jen pěšky. Je nedostupné i pro naši těžkou terénní techniku,“ uvedl René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory. Po ošetření turistu naložili na speciální nosítka a následoval technicky i fyzicky namáhavý transport muže do údolí Černého potoka.

Tam horská služba zraněného přeložila na terénní čtyřkolku a převezla k sanitnímu vozu do Bílého Potoka. Jeho posádka jej pak odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice ve Frýdlantu.

Vzhledem k těžkému terénu celý přesun pacienta od místa, kde se zranil, až k sanitce trval dvě hodiny a byl pro německého turistu značně bolestivý.

„Jizerské hory se sice zdají být vcelku bezpečné, je zde ale několik takřka nedostupných skalních lokalit, ve kterých hrozí nebezpečí. Na místě je proto opatrnost a pečlivé plánování trasy,“ uvedl Mašín.

Reklama

Výběr článků

Načítám