Hlavní obsah

Nejvyšší obytná budova Prahy ze vzduchu. Navštívili jsme pankrácký V Tower

– Praha
Novinky, ale

Budova V Tower Prague na pražském Pankráci má být po svém dokončení nejvyšším obytným domem v České republice. V současné době je hotové 29. patro a Novinky přinášejí z výšky téměř 90 metrů exkluzivní záběry.

Navštívili jsme předposlední patro pankráckého V ToweruVideo: ale, Novinky

 
Článek

Budova ve tvaru písmena V, takzvané Véčko, se začala stavět v červnu 2015 podle návrhu architekta Radana Hubičky.

Třicetipatrový mrakodrap bude měřit 104 metry a uvnitř bude 130 bytů. Jejich rozloha se bude pohybovat od 50 do 400 metrů čtverečních. Střešní byty zvané penthousy budou mít vlastní bazény a terasy.

„Prvním hlavním parametrem je zajisté unikátní výhled. Další věcí jsou služby. Chceme tady vybudovat tým, který bude zajišťovat pro klienty služby, na které tady v České republice nejsme ještě zvyklí. Ze zahraničí to známe jako služby hotelového typu,“ popsal Novinkám předseda představenstva PSJ Invest Martin Jaroš.

Foto: PSJ Invest, Novinky

V Tower

Projekt je realizován převážně českými architekty, inženýry a dodavateli. Jedná se o technicky složité dílo jak kvůli své výšce, tak i kvůli tvaru. I přes to, že stavba není ještě dokončena, v zahraničí už získala řadu ocenění.

„Dostali jsme se do osmičlenného světového finále soutěže International Property Awards, která řeší developerské, architektonické a také investorské záměry po celém světě. Je to obecně uznávaná soutěž s centrem v Londýně. Povedla se nám ještě jedna významná věc, a to, že jsme se získali precertifikaci LEED Platinum. To znamená, že ten dům je nejen ekologický, ale také uživatelsky příjemný v tom, že je zde malá spotřeba energií a chová se citlivě k přírodě,“ řekl Jaroš.

Hrubá stavba má být dokončena v polovině listopadu letošního roku. Kompletně má být pak zkolaudována v září 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám