Hlavní obsah

Nejrizikovější místo pro řidiče je v Třemošné

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrizikovějším místem v Česku byla pro řidiče v letech 2015 až 2017 křižovatka na silnici I/27 v katastru obce Třemošná jen několik kilometrů severně od Plzně. Vyplývá to ze zaktualizované analýzy, kterou v úterý tak jako každoročně zveřejnila Allianz pojišťovna.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Nebezpečná křižovatka v Třemošné

Článek

„V Třemošné se na konci ulice Americká za poslední tři roky odehrálo celkem 12 nehod. Jedna z nich si vyžádala i smrtelnou oběť a dalších sedm lidí se zde vážně zranilo. Tato lokalita získala smutné prvenství i loni,“ sdělil mluvčí Allianz Václav Bálek.

Křižovatka v Třemošné získala smutné prvenství i loni
Václav Bálek, mluvčí Allianz

Druhým nejrizikovějším úsekem, kterému by se měli řidiči raději vyhnout, je zatáčka na silnici I/50 v katastru Starých Hutí poblíž Uherského Hradiště. Za tři roky se zde stalo 13 nehod, při nichž jeden člověk zemřel a čtyři lidé se těžce zranili.

„I tento rizikový úsek se v žebříčku objevuje opakovaně, a to přesto, že na něm v roce 2015 přibyla řada bezpečnostních prvků,“ upozornil Bálek.

Foto: Allianz, Právo

Třetí příčku z hlediska rizikovosti zaujímají v této Allianz automapě serpentiny v katastru Červené Vody v Pardubickém kraji. V jedné ze zatáček na silnici I/11 došlo v daném období k sedmi nehodám s pěti těžkými zraněními.

Mezi dvaceti nejrizikovějšími lokalitami v Česku, které uvádí Právo na mapce, figurují některé regiony vícekrát.

Nejhůř dopadl Středočeský kraj

Nejhůře dopadl Středočeský kraj, který je na ní zastoupen hned čtyřikrát. Třikrát se umístil kraj Zlínský. Naopak kraje Královéhradecký, Liberecký a Ústecký se v nehodové top 20 vůbec neobjevily.

Celkem Allianz posuzovala 62 nehodových lokalit v ČR, na nichž došlo ke 154 dopravním nehodám s usmrcením nebo těžkým zraněním. Podrobné informace o jednotlivých krajích jsou k dispozici na webové adrese allianzfoto.cz ve složce Automapa Allianz 2018.

„Převážná většina ze 154 posuzovaných nehod se stala ve dne, na suché vozovce a viníkem byl řidič, který nebyl pod vlivem alkoholu. K téměř třetině nehod přitom došlo o víkendu a při 25 z nich byl sražen chodec,“ uvedl dopravní odborník Jaroslav Heinrich z brněnské projekční kanceláře pro dopravní a inženýrské stavby, která se na automapě Allianz podílí.

Reklama

Výběr článků

Načítám