Hlavní obsah

Nechte Kleslovou žít, žádají Stropnického zastupitelé ANO

Právo, trj
Praha

Klub pražských zastupitelů ANO ve středu vyzval náměstka primátorky Matěje Stropnického (Trojkoalice, SZ), aby nechal na pokoji pražskou šéfku ANO Radmilu Kleslovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Matěj Stropnický

Článek

Klub ANO, který v úterý navštívil šéf hnutí Andrej Babiš, Stropnického požádal, „aby se zdržel zcela nepodložených mediálních komentářů a útoků na Hnutí ANO 2011, kterých se soustavně dopouští tím, že účelově pomlouvá předsedkyni pražského Hnutí ANO 2011 Radmilu Kleslovou“.

„Klub zastupitelů Hnutí ANO 2011 respektuje ve funkci předsedkyně pražského Hnutí ANO 2011 Radmilu Kleslovou s tím, že její komunikace se členy klubu se odehrává standardním způsobem i prostředky,“ uvedl šéf klubu ANO, radní Michal Hašek.

„ČSSD a paní Kleslová jedno jest“

Stropnický v rozhovoru pro Novinky minulý týden řekl, že Kleslová, bývalá členka ČSSD, ovládá magistrát prostřednictvím předsedy nejsilnějšího klubu ANO Michala Haška. A nejen to. „ČSSD a paní Kleslová jedno jest. To je potřeba vidět. To je jedna skupina, která má zároveň pod sebou i podstatnou určitou část klubu ANO,“ vylíčil Stropnický, jak Kleslová ovládá Prahu. Podle něho měla malý vliv na rozhodování primátorka Adriana Krnáčová (ANO). [celá zpráva]

Krnáčové původně pražské ANO vyslovilo nedůvěru, na Babišův zásah ale vzalo svůj krok zpět. Babiš se Krnáčové zastal i v úterý, když řekl, že její komunikace se zastupiteli se zlepšila. Šéf hnutí naopak dříve kritizoval její angažmá u společnosti ČEZ a stotisícový plat Kleslové, která je také starostkou Prahy 10,.

Tlak na odchod Stropnického ustal

Pražští zastupitelé se na první poprázdninové schůzi sejdou ve čtvrtek a zdá se, že tlak ČSSD a části ANO na odchod Stropnického ustal. Ač se mělo ve středu ráno uskutečnit jednání K9, schůzka ani nebyla. V posledním usnesení klubu ANO není o požadavku na Stropnického rezignaci ani zmínka.

Vedle ANO se v problémech ocitla i pražská ČSSD. Piráti totiž vrchnímu státnímu zastupitelství předali materiály týkající se šéfa klubu ČSSD Karla Březiny a jeho kontaktech se soudcem Ondřejem Havlínem, který byl odsouzen za korupci.

„Podle zveřejněných odposlechů žádal Havlín o pomoc s prosazením změn územního plánu, na kterých měli zájem podnikatelé Jan Harangozzo a František Janů,“ zdůvodnili minulý týden piráti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám