Hlavní obsah

Nečesaný v čele liberecké nemocnice skončil

Liberec
Aktualizováno

Luděk Nečesaný v pátek rezignoval na post generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec. Nečesaný je obviněn z korupce a nechce, aby jeho kauza zdravotnické zařízení poškozovala.

Foto: Právo

Luděk Nečesaný

Článek

Svou rezignaci oznámil ve čtvrtek představenstvu. V čele nemocnice zůstane Nečesaný do 1. září, kdy by ho měl vystřídat lékařský ředitel Richard Lukáš.

Změnami v představenstvu největší krajské nemocnice se bude příští čtvrtek zabývat na mimořádném jednání dozorčí rada.Potvrdila to její předsedkyně, semilská starostka Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj).

Případ podezření z korupce se podle Nečesaného týká údajného předražení dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 miliónů korun. Nečesaného obvinili detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) z přijetí úplatku. Hrozí mu až 12 let vězení.

Nečesaný již před časem nabídl rezignaci, která však nebyla  představenstvem přijata.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečesaný zůstává šéfem liberecké nemocnice

Luděk Nečesaný, který byl v minulých dnech obviněn z korupce, zůstává ředitelem Krajské nemocnice Liberec (KNL). V pátek o tom na mimořádném zasedání rozhodla...

Výběr článků

Načítám