Hlavní obsah

Nečas prvních 100 dní své vlády vychválil

– Praha
Právo, Jan Rovenský

Premiér Petr Nečas (ODS) nešetřil chválou prvních sto dní své vlády, kabinet prý dokázal, že jde o vládu rozpočtové odpovědnosti. Podle něj doba hájení byla pro kabinet náročná nejenom kvůli řadě nepopulárních škrtů, červencovým povodním na severu Čech, ale i proto, že se ministři učili vzájemně spolupracovat. Novinářům to předseda vlády řekl ve středu na tiskové konferenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) jde s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) na zasedání vlády.

Článek

„Vláda rozhodně nezahálela. Prvních 100 dní hodnotím úspěšně, vláda prošla řadou zatěžkávacích zkoušek - jako srpnová povodeň na severu Čech, udělali jsme úsporný rozpočet, shodli jsme se na zmrazení výdajů, šetříme ve všech rezortech,“ prohlásil Nečas.

„Museli jsme učinit řadu nepopulárních rozhodnutí a učili jsme se spolupracovat, přičemž práci nám ne zrovna ulehčovalo předvolební období,“ přiznal premiér s narážkou na četné přestřelky svých ministrů.

Ještě před nedávnem neměl ale premiér pro své ministry tak kladné hodnocení. Do řad členů své vlády se obul nedlouho po sestavení koalice, když mu připadalo, že ministři ztratili chuť na reformy a omezili se na tupé škrty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám