Hlavní obsah

Nečas: Pro vítězství ODS ve volbách jsem připraven na vše

Právo, Lukáš Bek, Marek Přibil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový celostátní lídr ODS do květnových voleb Petr Nečas odpovídal na otázky Práva týkající se nejbližší budoucnosti strany a jeho funkce v ní.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas

Článek

Cítíte se na roli kandidáta na premiéra?

Já jsem kandidoval v roce 2002 na předsedu ODS a jednoznačně jsem se přihlásil k tomu, že jednoznačně beru součást této kandidatury, že jsem jakožto volební lídr v případě úspěchu ve volbách i kandidátem na premiéra. Čili v tomto není žádný nesoulad.

Dva měsíce před volbami není úplně běžné získat tuto roli.

Ano, připouštím. Nicméně takto se stalo a já jsem ten krok udělal vědomě a jsem připraven pro vítězství ODS ve volbách na vše.

Budete přetiskovat billboardy, které jsou s Mirkem Topolánkem?

Vzhledem k tomu, že naše kampaň je zaměřena na značku a na program, a nikoli na pana předsedu, naše billboardy s panem Topolánkem nesouvisí.

Bez ohledu na výkonnou radu věříte, že budete mít jasnou podporu vaší strany?

Já jsem přesvědčen, že ODS chce vyhrát volby, a bude tudíž podporovat svého lídra.

Jaká bude teď role Mirka Topolánka?

I pan předseda tady řekl, že nějaká dlouhodobá dichotomie v tomto není možná, takže určitě nejsme pod nějakým umělým časovým presem. Ty věci mají technický charakter, kdy předseda strany má i určité administrativní povinnosti.

Jak to tedy vůbec bude s vedením strany? Topolánek zůstává předsedou, statutárním místopředsedou je David Vodrážka a vy jste lídrem a kandidátem na premiéra. Nebude teď ODS vést jakýsi triumvirát?

Není to vůbec žádný triumvirát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám