Hlavní obsah

Nečas: Šlachtova strana je fízlpartaj

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí Přísaha, které vzniklo kolem bývalého policisty Roberta Šlachty, je podle bývalého premiéra za ODS Petra Nečase stranou vůdcovského typu, která nemá program, stanovy ani zvolené orgány. Přesto vznik uskupení, které označil za „Šlachtovu fízlpartaj”, Nečas vítá.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas

Článek

„Robert Šlachta dělá politiku více než 10 let, ale teď už nemůže lhát, že ji nedělá,” uvedl Nečas v rozhovoru pro CNN Prima News.

Hnutí by podle některých průzkumů mohlo zamířit do Sněmovny. Nečas, který po zásahu policistů na Úřadu vlády v roce 2014 z politiky odešel, připomněl, že je Přísaha dalším z uskupení, jehož vstup na politickou scénu lze shrnout vizí „všechny pozavírám”.

Robert Šlachta představil svoje hnutí Přísaha

Domácí

Po Věcech veřejných, hnutí ANO premiéra Andreje Babiše a vězeňském autobusu, s nímž přišli před minulými volbami Piráti, nyní nastupuje Šlachta. „Doufám, že na to voliči nenaskočí,” přiznal Nečas.

„Mám poněkud subjektivní postoj k této osobě,” připustil expremiér. Zároveň připomněl, že málokterá kauza někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), jemuž Šlachta velel, skončila pravomocným odsouzením.

Soud osvobodil manžele Nečasovy v kauze tzv. trafik, odposlechy byly marné

Krimi

Zásah na Úřadu vlády vedl k pádu Nečasova kabinetu. Jednou z klíčových osob byla i Nečasova tehdejší šéfka kabinetu a nynější manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová).

Reklama

Výběr článků

Načítám