Hlavní obsah

Zima definitivně skončila? Příští týden bude až 18 °C

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvykle teplé počasí bude v Česku panovat i v nadcházejícím týdnu. V některých dnech bude ojediněle až 18 °C, také další tři týdny budou teplotně průměrné až nadprůměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl zveřejněn v sobotu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že období od 4. do 31. března 2019 bude teplotně průměrné až nadprůměrné, tak jako i jednotlivé týdny období,“ uvedli meteorologové.

Ti zároveň zdůraznili, že nezvykle vysoké teploty se očekávají především v nadcházejících sedmi dnech. „První týden předpovědi bude teplotně nadprůměrný, kdy minimální noční teploty budou klesat většinou na 6 až 0 °C a maximální denní budou stoupat na 6 až 13, ojediněle až na 18 °C,“ stojí ve výhledu.

„Ostatní týdny budou s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 1 °C a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 10 °C,“ konstatovali meteorologové.

Pršet tolik nebude

Nebývale hezké počasí by neměla pokazit ani nadmíra deště. „Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. Průměrné týdenní úhrny se budou pohybovat kolem 10 mm,“ uzavřeli meteorologové.

Průměrná teplota na území České republiky od 4. března do 31. března v letech 1981 až 2010 byla 3,8 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 41 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám