Hlavní obsah

Náměstek pražské hygieničky Marounek skončil. Měl jít příkladem, zdůvodnil Blatný

Novinky, mso
Praha
Aktualizováno

Jan Marounek byl odvolán z funkce zástupce hlavní hygieničky Jarmily Rážové, na twitteru to uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Marounek ve čtvrtek sledoval ve VIP lóži fotbalové utkání pražské Slavie proti anglickému Leicesteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Podle fotek moc rozestupy nebyly. A respirátory často také ne.

Článek

„Jan Marounek byl dnes odvolán z pozice zástupce hlavní hygieničky. Stalo se tak po dohodě se státním tajemníkem a hlavní hygieničkou. Lidé na těchto pozicích musí jít příkladem. Pana Marounka jsem také vyzval, aby se veřejně omluvil,“ citovalo ministerstvo zdravotnictví na svém Twitteru šéfa resortu Jana Blatného (za ANO).

Marounek ve čtvrtek spolu s dalšími VIP hosty sledoval utkání fotbalové Slavie z lóže přímo v Edenu. Po utkání tvrdil, že na stadionu dohlížel, zda se dodržují stanovená hygienická pravidla.

Vondra se kaje za fotbal. Ať příště pozvou lékaře a sestry, ti jsou VIP

Domácí

„Účastnil jsem se řešení aplikačních problémů v praxi, včetně dohledu nad dodržováním stanovených závazných organizačních a protiepidemických podmínek a dodržování stanovených karanténních opatření,“ odpověděl na dotaz MF Dnes.

Právě odbor ochrany veřejného zdraví na ministerstvu zdravotnictví, který Marounek vede, rozhoduje o výjimkách, kterou dostal například čtvrteční zápas v Edenu. „Není vhodné, aby si pan ředitel šel na utkání, kterému sám dal výjimku,” uvedl Blatný.

Zápas Slávie na stadionu mimo jiné sledoval také poradce premiéra a exministr zdravotnictví Roman Prymula, který jen pár hodin před tím volal veřejně v médiích po nejpřísnějším lockdownu kvůli stále se nelepšící epidemické situaci. Babiš jeho chování označil za papalášské a spolupráci s ním na hodinu ukončil.

Kromě Marounka a Prymuly zápasu ve VIP sekci Edenu přihlíželi také europoslanec a politik ODS Alexandr Vondra, ředitel České televize Petr Dvořák, vedoucí Kanceláře prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář či tenistka Petra Kvitová. Vondra i Dvořák se za to dnes na sociálních sítích omluvili.

Reklama

Výběr článků

Načítám