Hlavní obsah

Náměstek Beran na ministerstvu obrany skončil

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavel Beran skončil coby náměstek ministra obrany pro ekonomiku. Služební poměr mu byl zrušen na základě zákona o státní službě poté, co bylo podmíněně zastaveno jeho stíhání za rvačku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý náměstek ministra obrany Pavel Beran.

Článek

„Služební poměr mi byl zrušen ke dni  2. srpna,“ sdělil Novinkám Beran s tím, že se tak stalo v okamžiku, kdy nabylo právní moci rozhodnutí o podmíněném zastavení jeho stíhání. Stalo se tak na základě služebního zákona.

Beran byl obviněn z výtržnictví kvůli potyčce s vojenským policistou, k níž došlo v listopadu 2017. „Na agresivní útok jsem zareagoval po chlapsku,“ vrátil se k incidentu, který odnesl zlomeninou nosu, zatímco vojenský policista skončil se zlomenou rukou. Rovněž jeho stíhání bylo před časem podmíněně zastaveno.

„Působení na ministerstvu je pro mě ukončená záležitost,“ dodal Beran, který v resortu pracoval od roku 2012 a má za to, že v posledních několika letech se „stal velmi nepohodlným“.

„Někteří zbrojaři se zaradují,“ míní Beran, který se netajil výhradami k některým zakázkám ministerstva a k „velké vstřícnosti“ vůči některým firmám.

„Zbrojařů a problematických zakázek je tam celá řada,“ tvrdí o situaci v resortu Beran, který se chce vrátit do komerční sféry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám