Hlavní obsah

Na zimu si počkáme, svatý Martin přiveze teploty až 19 stupňů

Svatý Martin letos na bílém koni rozhodně nepřijede. Místo sněhu nás v příštím týdnu čekají teploty až 19 stupňů Celsia, tvrdí meteorologové. Dny od 9. listopadu do 6. prosince budou podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu teplotně nadprůměrné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejteplejším obdobím bude hned týden od 9. do 15. listopadu. Maximální denní teploty dosáhnou až 19 °C, na konci týdne se sníží většinou na hranici kolem 10 °C. Ačkoliv budou v následujících týdnech teploty už klesat, stále to bude období teplotně nadprůměrné.

V týdnu od 16. do 22. listopadu by se měly teploty pohybovat v rozmezí od 10 do 14 stupňů. Další týden už budou jen v rozmezí 6 až 10 stupňů.

Poslední týden sledovaného období, tedy od 30. listopadu do 6. prosince by měl být teplotně průměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu kolem 4 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou již kolem -1 °C.

Srážkově by listopad a počátek prosince měl být průměrný až podprůměrný. Relativně nejvíce atmosférických srážek spadne pravděpodobně v týdnu od 16. do 22. listopadu s průměrným týdenním úhrnem kolem 9 mm a nejméně v prvním týdnu období.

Reklama

Výběr článků

Načítám