Hlavní obsah

Na západě Čech kvůli sněhu uzavřeli silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Nárazový vítr zkomplikoval ve čtvrtekjízdu motoristům na západě České republiky. Kromě poryvů větru zhoršuje situaci i sněžení, silničáři tak museli některé úseky dopravních komunikací uzavřít.

Článek

Neprůjezdná je v Karlovarském kraji silnice třetí třídy do Jankovic na Mariánskolázeňsku a nedaleká komunikace z Mnichova do Poutnova. Pravděpodobně až do jara je omezena doprava na silnici první třídy v Jáchymově, kde je doprava svedena do jednoho jízdního pruhu.

Sněhové jazyky a snížená viditelnost ve čtvrtek ztěžují cestu řidičům v Krušných horách a ve vyšších polohách na Děčínsku. Silný vítr zafoukává úseky na horských cestách. Na komunikacích jsou zbytky sněhu. Sjízdné se zvýšenou opatrností jsou ale podle krajských silničářů všechny komunikace v Ústeckém kraji.

Na jihočeských silnicích se kvůli silnému větru tvoří jazyky. Silničáři před nimi varují zejména na Šumavě a řidičům doporučují opatrnou jízdu. Na komunikacích nižších tříd místy zůstávají zledovatělé zbytky sněhu, informuje Správa a údržba silnic Jihočeského kraje.

Se sněhovými jazyky se musejí vypořádat i řidiči v Libereckém kraji. Zejména na silnicích v Jizerských horách leží vrstva sněhu, kterou navíc rozfoukává nárazový vítr. Obtížně průjezdná je například silnice z Malé Skály na Turnov.

Na dalších místech republiky se především v horských polohách místy vytvářejí sněhové jazyky, přesto jsou silnice sjízdné. Sníh pokrýval silnice například na Drahanské vrchovině na Prostějovsku. Silničáři stále zdůrazňují, že opatrnost při řízení vozidel není nikdy na škodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám