Hlavní obsah

Na výstavě Floria v Kroměříži padají rekordy

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Návštěvnické rekordy zaznamenávají pořadatelé na tradiční výstavě pro zahradníky a zahrádkáře Floria - JARO 2019 na Výstavišti v Kroměříži. V sobotu zde napočítali přes 15 tisíc návštěvníků, od zahájení ve středu 1. května přišlo přes 50 tisíc lidí.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Na zahrádkářské výstavě Floria Kroměříž padají návštěvnické rekordy, hitem jsou ovocné stromky.

Článek

„Zájem je letos opravdu mimořádný. Z nabízeného sortimentu jsou hitem ovocné stromky,“ řekl mluvčí výstaviště Ondřej Kuropata. Jeho slova potvrzuje pohled na košíky a tašky návštěvníků, z každého trčí mladé proutky nebo rostlinky.

Zájemcům se nabízí sortiment přísad, květin, okrasných a ovocných stromů a keřů, zahradního nářadí, nábytku a mnoho dalšího pro zahradu nebo dům od stovek prodejců.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Zájemcům se nabízí sortiment přísad, květin, okrasných a ovocných stromů a keřů, zahradního nářadí, nábytku a mnoho dalšího.

Uznání i nadšení návštěvníků navozují nápadité květinové expozice. Za letošní hlavní motto si aranžéři na Výstavišti Kroměříž zvolili Květinový zvěrokruh. „Vstupem do vyzdobeného pavilonu A se lidé přenesou do tajemného večera s nebem posetým miliony hvězd, z něhož se snáší dvanáct květinově ztvárněných znamení zvěrokruhu z tisíců jarních cibulovin a hrnkových rostlin. Tajemnou atmosféru doplňuje hra světel a stínů,“ popsal manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Uznání i nadšení návštěvníků navozují nápadité květinové expozice.

Hlavní expozici vytvořil tým Výstaviště Kroměříž ve spolupráci s předními českými aranžérkami Jarmilou a Petrou Pejpalovými. Hezkou podívanou je i tvorba květinových aranžmá na téma Čtvero ročních období přímo před očima návštěvníků. Bohatý je i doprovodný kulturní program.

„Velký zájem lidí, i uznání, že je výstava pěkná a nabídka bohatá, nás těší. Sortiment i expozice se doplňují a obnovují denně, stále máme co nabídnout,“ dodal Ondřej Kuropata s tím, že výstava je otevřená do středy 8. května.

Reklama

Související články

Dopřejte rostlinám oporu, odvděčí se vám

Komu by se líbil pohled na polámané stonky a květy uválené v blátě? Zkáze oblíbených rostlin předejdeme snadno, když jim dáme vhodnou oporu. Jaké druhy podpěr...

Výběr článků

Načítám