Hlavní obsah

Jsme lidi, nás nevypnete! Na Václavském náměstí se demonstrovalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Organizátoři svolali na nedělní odpoledne další demonstraci proti vládním opatřením. Akci na podporu svobody s názvem Jsme lidi, nás nevypnete! z Václavského náměstí sledovaly Novinky v živém přenosu.

Záznam: Demonstrace Jsme lidi, nás nevypnete!Video: ČTK, Novinky

 
Článek

Organizátoři k pozvánce na demonstraci uvedli: „Diktát začíná tam, kde končí svoboda! Jsme v době, kdy už ani námi volení poslanci nemohou vyjádřit svůj názor. Nebudeme dále přihlížet,“ napsali s tím, že podporují čin poslance Lubomíra Volného.

Ilona Csáková zazpívala na demonstraci na Václavském náměstí v PrazeVideo: Novinky

Ten na demonstraci vystoupil spolu se zpěvačkou Ilonou Csákovou nebo boxerem Lukášem Konečným.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Na náměstí se sešly stovky lidí

Na demonstraci v horní části náměstí se sešly až stovky lidí s českými vlajkami a píšťalkami, kteří skandují hesla o svobodě a demisi. „Máme toho dost, svobodu, svobodu!” ozývá se z davu. Na shromáždění nemá téměř nikdo nasazenou roušku a nedodržují se rozestupy.

Podle mluvčí policie Violety Siřišťové policisté žádné významné problémy nezaznamenali. Pokud počet lidí na protestu porušuje současná vládní omezení, nahlásí policie svolavatele příslušnému správnímu orgánu. Stejně podle mluvčí řeší například případy lidí bez nasazených roušek.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Demonstrace na Václavském náměstí

Vy nás, my vás. Chcípl PES zahájil demonstraci, kterou chce blokovat vládě objekty

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám