Hlavní obsah

V ulicích Mladé Boleslavi budou SOS hlásky

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Kvůli zvýšení bezpečnosti se začnou v ulicích Mladé Boleslavi montovat takzvané City SOS hlásky. Technici už nyní připravují jejich instalaci celkem na 23 místech.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Společné hlídky městských strážníků a pracovníků bezpečnostní agentury v Mladé Boleslavi. Kvůli většímu bezpečí ve městě přibudou také SOS hlásky.

Článek

„Tento stojan připomínající například parkovací automat je osazen čtyřmi kamerami, které zabírají okolí v úhlu 360 stupňů. Jsou vybaveny nouzovým tlačítkem, po jehož stisknutí se lze spojit s operačním střediskem městské policie,“ uvedla mluvčí mladoboleslavského magistrátu Šárka Charousková.

Po zmáčknutí tlačítka se spustí i kamerový systém, přes který obsluha v centrále městské policie volajícího a jeho nejbližší okolí uvidí. Po zjištění konkrétního problému či krizového stavu může městská policie odemknout hlásku, v jejíchž útrobách budou k dispozici dvě lékárničky, jeden automatický defibrilátor a dva hasicí přístroje. Mezitím už městská policie zajistí vyslání odpovídající složky záchranného systému, například přivolá hasiče nebo záchranáře.

Přibude i pouličních kamer

V Mladé Boleslavi se také rozšiřuje a modernizuje kamerový a dohledový systém. Tento projekt v hodnotě 9,5 milionu korun je uhrazen z fondu vytvořeného zdejší automobilkou pro rozvoj města.

Totální šmírování v Praze? Policie chce kamerový systém na rozpoznávání obličejů

Domácí

I to je součást snahy eliminovat rizikové jevy a sociální napětí ve městě, které tu vzniká kvůli přítomnosti velkého množství dělníků ze zahraničí, které sem hromadně přivážejí personální agentury.

Mnozí z nich tu najdou práci a zapojí se do běžného života, ale je mezi nimi i mnoho těch, kteří o práci brzy přijdou, ale zpátky do svých domovů se mnohdy nevracejí. Podle městské policie jsou právě cizinci příčinou většiny výjezdů strážníků a mezi místními narůstá pocit, že nejsou ulice bezpečné.

Drsnou šikanou agenturních pracovníků ve Škodovce se zabývá policie

Ekonomika

„Letos s pomocí evropských dotací zajistíme zvýšení počtu asistentů prevence kriminality, pracujeme na pokračování projektu smíšených hlídek městských strážníků a pracovníků bezpečnostní agentury,“ informoval vedoucí oddělení bezpečnosti a prevence kriminality magistrátu Vladislav Král.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám