Hlavní obsah

Na účet pro oběti střelby z Ostravy už přišel skoro milion

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obrovskou vlnu solidarity vzbudil případ úterní tragické střelby v traumatologické ambulanci v ostravské fakultní nemocnici, po které zemřelo sedm lidí. Na konto, které zřídila nemocnice, už poslalo příspěvek více než tisíc lidí, a to za pouhý jeden den od zveřejnění čísla účtu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lidé zapalují svíčky před nemocnicí

Článek

„V sedm hodin ráno bylo na účtu 833 tisíc korun, sbírku podpořilo 1138 dárců, v převážně většině se jednalo o jednotlivce, kteří poslali částky do dvou tisíc korun,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Finanční příspěvek postiženým rodinám může posílat i široká veřejnost až do konce března 2020. Číslo účtu u České národní banky je 73030761/0710.

Pozůstalí po obětech střelby v Ostravě dostanou sto tisíc, schválilo hejtmanství

Krimi

Další finanční pomoc mohou pozůstalí i zranění očekávat od různých institucí. Po městu Ostrava schválil ve čtvrtek finanční pomoc pozůstalým a zraněným také Moravskoslezský kraj. Rodinám zastřelených poskytne kraj 100 tisíc korun, zraněným 50 tisíc korun. Stejnou výši finanční pomoci pro pozůstalé i pro zraněné již o den dříve odhlasovali zastupitelé města Ostravy, podobnou částku by měla schválit také vláda, jak již avizoval premiér Andrej Babiš.

Finanční pomoc poskytne také fotbalový klub Baník Ostrava. Z výtěžku sobotního ligového utkání se Spartou věnuje 150 tisíc korun, další peníze mezi sebou vyberou hráči a zaměstnanci klubu. Možnost přispět budou mít i návštěvníci utkání do kasičky, která bude umístěna hned za vstupem na stadion. Fotbalisté odehrají utkání s černými páskami na rukávech a stejně jako u některých kulturních představení v Ostravě se bude i před fotbalem držet minuta ticha.

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám