Hlavní obsah

Na některých silnicích hrozí ledovka nebo sníh

Aktualizováno

Ve středu ráno mohou řidiči na Královéhradecku a Pardubicku ale i v jižních Čechách nebo na Zlínsku narazit na zbytky zledovatělého sněhu, v nižších polohách se sníh již neobjevuje. V horských oblastech leží uježděný sníh. Na několika místech komplikují provoz popadané stromy, uzavřená je železniční trať na Liberecku. Místy hrozí i ledovka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na horských komunikacích na silnicích v Královéhradeckém kraji zůstává ve středu ráno ležet sněhová vrstva. Sníh místy také namrzá. V nižších polohách už se sníh neobjevuje. Sníh zůstává výhradně na komunikacích ve vyšších nadmořských výškách.

V Krkonoších může být sněhová vrstva na silnicích vysoká až pět centimetrů, je krytá posypem. Po sněhu jezdí i řidiči v Orlických horách, kde je vrstva, až na lesní úseky,  nesouvislá. Silničáři se chystají obnovit posyp. Provoz na některých komunikacích v okolí Lanškrouna na Orlickoústecku blokují popadané stromy.

Strom zastavil vlaky

Spadlý strom zastavil dopravu na frekventované trati z Liberce na Českou Lípu. Vlaky tam nahradily autobusy. Provoz by měl být obnoven kolem poledne, informují České dráhy. "Nedaleko Karlova pod Ještědem najel kolem 08:00 ráno vlak do spadlého stromu, nikomu se ale nic nestalo," řekl operační důstojník libereckých hasičů. Na uvolnění trati se podle něj pracuje.

Na jiných silnicích v Pardubickém kraji místy hrozí náledí, objevují se i zbytky rozbředlého sněhu. Kvůli popadaným stromům je uzavřená komunikace druhé třídy mezi Ostrovem a Skuhrovem. Náledí se místy objevuje i v okolí Žamberka, ve vyšších polohách mohou být i zbytky sněhu. Rozbředlý sníh se může objevit na silnicích nižších tříd v okolí Moravské Třebové.

Ve Zlínském kraji mohou řidiči narazit v nejvyšších polohách na zbytky zledovatělého sněhu. Tvoří se na vedlejších cestách na Vsetínsku, ale ve vyšších polohách i na silnicích prvních tříd. Silničáři v této části Zlínského kraje proto stále nabádají řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Na Jindřichohradecku a v jihočeské části Šumavy se mohou na vedlejších silnicích místy objevit zbytky zledovatělého sněhu. Jinde v Jihočeském kraji jsou vozovky převážně holé, suché a sjízdné bez omezení.

Mlha komplikuje dopravu na Berounsku, nebezpečí ledovky se může vyskytnout ve Zlonicích na Kladensku. Bez omezení jsou sjízdné všechny rychlostní komunikace i silnice prvních a nižší tříd. Jediná výstraha na namrzlou vozovku v kraji od úterý přetrvává na silnici 118 mezi Slaným a Zlonicemi na Kladensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám