Hlavní obsah

Na Náchodsku pokousal pes malé dítě, skončilo v umělém spánku

Právo,
Česká Skalice
Aktualizováno

Záchranáři v sobotu zasahovali na Náchodsku v Královéhradeckém kraji, kde malé dítě pokousal pes. Dítě utrpělo zranění na krku a obličeji. K neštěstí došlo v České Skalici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

„Po ošetření jsme ho museli uvést do umělého spánku a transportovat do královéhradecké fakultní nemocnice,“ potvrdil mluvčí krajské Zdravotnické záchranné služby Ivo Novák.

Policie dostala hlášení o nešťastné události v 9.45 hodin v sobotu dopoledne. „Ihned jsme na místo vyrazili a našli zde zraněného dvouletého chlapečka,“ potvrdila policejní mluvčí Lucie Konečná.

Pes na pražském Petříně zaútočil na čtyřletého chlapce, dítě je v kritickém stavu

Krimi

Policie událost dále řeší. Dítě měl zranit větší pes. „Nebyl to ale pes, který by pobíhal po okolí,“ dodala policejní mluvčí.

V dubnu také došlo k podobnému incidentu v Praze. Na začátku měsíce na Petříně zaútočil ve pes na čtyřletého chlapce, který skončil ve velmi vážném stavu v nemocnici. Majitel psa z místa utekl.

Pes pokousal ve vsi u Prahy dítě, zasahoval vrtulník

Krimi

V lednu také policie obvinila 22letého majitele pitbulteriéra z ublížení na zdraví. Jeho pes podle zjištění policistů pokousal loni v červnu na Hradecku devítiletého chlapce. A není to jediný útok, psa muž poštval také proti dívce nebo srnám.

Rotvajler v Mnichově pokousal pět lidí, policie ho zastřelila

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám