Hlavní obsah

Na kongresu ODS se nové vedení volit nebude

Právo, Lukáš Bek
Praha

Výkonná rada ODS v pondělí večer po téměř čtyřhodinovém jednání schválila, že listopadový kongres zůstane nevolební. Nejvyšší stranický orgán mezi kongresy tak nevyslyšel volání některých oblastních sdružení, která chtějí, aby stranický šéf Mirek Topolánek potvrdil svůj mandát v tajném hlasování.

Foto: Petr Horník, Právo

Vedení ODS

Článek

„Výkonná rada ODS dnes schválila návrh 20. kongresu ODS jako nevolebního, programového a ideového,“ uvedl Topolánek na tiskové konferenci.

Na dotaz, jaké bylo rozložení sil ve výkonné radě, odpověděl, že pro volební kongres se vyslovili zástupci tří regionů, o nichž již referovala média. Jedná se o organizace jihočeského, plzeňského a ústeckého kraje.

„Žádné další hlasy jsem nezaznamenal,“ dodal Topolánek. Podle něj by měl kongres řešit to, kam se bude strana ubírat dalších deset let. "Hodláme představit vizi České republiky pro další desetiletí, která nabídne řešení v oblastech: obrana svobody, ČR v Evropě a ve světě, vzdělaná a konkurenceschopná země a nové civilizační výzvy - řešení pro budoucnost," představil témata kongresu předseda ODS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám