Hlavní obsah

Na Karlovarsku jsou silnice sjízdné s obtížemi, tíha sněhu kácela stromy

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Stromy, které padají přes silnice a železnici pod tíhou přívalů sněhu, v Karlovarském kraji (KK) i v pátek v podvečer komplikují dopravní situaci. Na některých místech Krušných hor se ocitli lidé kvůli přerušenému vedení bez elektřiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh mezi Novými Hamry a Jelení na KarlovarskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Odpoledne popadaly stromy na silnici u Poutnova na Chebsku,“ uvedl šéf zimní údržby silnic Josef Bulka. „Silnice byla oboustranně na několik desítek minut uzavřená,“ dodal.

„Další stromy ze silnice jsme odstraňovali u Mnichova na silnici mezi Bečovem nad Teplou a Mariánskými Lázněmi,“ pokračoval Bulka s tím, že se naopak podařilo po poledni znovu otevřít osmikilometrový úsek silnice III. třídy mezi Lazy a Dvorečkem na Chebsku, kde ležely od čtvrteční noci desítky popadaných stromů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Odpoledne se bez elektrické energie ocitli obyvatelé Horní Blatné a Potůčků v Krušných horách. „Přerušení dodávek způsobil strom, který pod tíhou sněhu spadl na vedení,“ uvedl mluvčí energetických závodů Martin Sobotka.

Kvůli spadlému stromu se v pátek odpoledne zastavil na několik minut rovněž provoz na železniční trati do Potůčků na Karlovarsku. „Nejednalo se ale o žádný velký strom, takže zdržení není prakticky žádné,“ uvedl šéf osobní dopravy Českých drah v KK Vladimír Omelka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Po poledni se podařilo rozjet trať mezi Aší a Hranicemi v Čechách.

V Krušných horách napadlo do pátečního odpoledne 28 až 35 cm sněhu. „V závějích ale dosahuje výšky až jeden metr,“ dodal Rudolf Kovařík, meteorolog ze Šindelové na Sokolovsku.

V Libereckém kraji napadalo asi 15 centimetrů sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám