Hlavní obsah

Hlavní tah do Rakouska je uzavřen, sesunula se tam půda

– České Budějovice

Provoz na silnici I/3 z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem je u Netřebic přerušen. V úterý odpoledne se u opravovaného mostu sesunula půda. Policie původně informovala, že mostek spadl, později mluvčí upřesnil, že na místě zjistil, že tomu tak není a jen se sesunula část svahu. Most, který se opravuje, vede nad železniční tratí, vlaková doprava je v místě také přerušena.

Foto: Václav Pancer, ČTK

V Netřebicích na Českokrumlovsku na silnici I/3 k hranicím s Rakouskem se sesula půda u mostu, který opravují silničáři. Silnice je zavřená. Správa železnic preventivně zastavila provoz vlaků.

Článek

Místo bylo kvůli opravě už několik týdnů neprůjezdné pro osobní auta, ta měla stanovenou objížďku po místních komunikacích, dál ale mohla po mostku projíždět vozidla těžší 3,5 tuny.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Opravovaný most v Netřebicích

„Zřejmě nevydržel ten nápor a mostek se zbortil. Bude se muset postavit celý nový most," řekl nejprve krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Později upřesnil, že most nespadl a šlo pouze o sesuv půdy.

Mluvčí ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl uvedl, že stavbou, kde je dopravní omezení, projížděl kamion, jeho řidič najel příliš na kraj a utrhl krajnici. "Nevedlo to ani k nehodě kamionu, ani k dramatické situaci. Nicméně při kontrolním dnu stavby se vedení stavby rozhodlo dočasně uzavřít provoz, krajnici sanovat a poté opět provoz obnovit," řekl Rýdl.

Foto: Mapy.cz

Most se zřítil na hlavním tahu do Rakouska

Nákladní vozidla nyní musí po objížďce až přes Český Krumlov. Přerušen je i provoz na železnici v úseku Kaplice – Velešín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám