Hlavní obsah

Na demonstraci proti imigrantům přišlo do Plzně na 300 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zhruba tři stovky lidí se v sobotu odpoledne sešly na plzeňském náměstí Republiky na demonstraci proti imigrační politice vlády a za vystoupení ČR z Evropské unie. Na protest přišli lidé všech věkových kategorií - od rodin s malými dětmi po seniory. Po hodině akce skončila spanilou jízdou několika motorkářů, kteří objeli náměstí. Lidé se pak rozešli.

Foto: Jan Švábek, Právo

Demonstrace v Plzni

Článek

„Protest se obešel bez konfliktů, nezaznamenali jsme žádné protiprávní jednání,” uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Setkání pořádaly místní pobočky Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a Národní demokracie. Několik lidí přišlo s českými vlajkami, s prapory Národní demokracie a s transparenty odmítajícími imigranty. Náměstím se při slovech řečníků ozývalo i skandování "multikulti nechceme" a další výkřiky. Policie měla na místě antikonfliktní tým a monitorovací techniku a několik desítek policistů. „Všechny projevy - proslovy, vlajky a transparenty, jsme zadokumentovali a budeme je ještě analyzovat,” dodala Štefflová.

Foto: Jan Švábek, Právo

Protesty v Plzni

„EU se schovává za demokratický nátěr, ve své podstatě se však jedná o instituci tvrdě totalitní. Je extrémně protievropská," řekl první z řečníků, krajský předsedu DSSS Jiří Štěpánek.

Vyzval k zastavení imigrace, k rychlému uzavření hranic ČR a k okamžitému vystoupení země z EU, která podle něj řídí vlnu imigrace. Všichni imigranti musí podle Štěpánka z naší země ihned odejít. Vyzval také k protestním pochodům a demonstracím proti imigrantům, kteří nejsou podle něj v naprosté většině lidé trpící válkou, ale "dobře živení černí bojovníci ze střední Afriky a džihádisté z arabských zemí".

Reklama

Výběr článků

Načítám