Hlavní obsah

Na českých silnicích je led i voda

Lidé v okolí Hlinska na Chrudimsku, Poličky a Moravské Třebové na Svitavsku, Žamberku na Ústeckoorlicku a v Orlických horách si musejí dávat velký pozor na silnicích nižší třídy. Leží tam totiž vrstva ujetého a zledovatělého sněhu. Všechny komunikace jsou však s opatrností sjízdné.

Článek

"Na silnicích druhých a třetích tříd v lesních úsecích je zledovatělá vrstva sněhu s vyjetými kolejemi," uvedl například dispečer z Moravské Třebové. Zbytky ujetého sněhu leží na některých silnicích u Vysokého Mýta na Ústeckoorlicku. Zbytky zledovatělého sněhu pokrývají rovněž vozovky v Železných horách a na Trutnovsku.

Naproti tomu silnice v nižších částech Chrudimska a na Pardubicku jsou většinou holé a mokré, sjízdné bez omezení. Bez omezení je sjízdná i dálnice D11.

Voda vytékající na vozovky a zbytky zledovatělého sněhu na silnicích nižších tříd komplikují jízdu v Jihočeském kraji. Zmrzlý sníh zůstává stále ležet v lesních úsecích Táborska a Jindřichohradecka. Na Českobudějovicku a Prachaticku pak silničáři upozorňují na možnost přetékání vody přes silnice. Všechny sledované komunikace jsou však sjízdné, informuje dnes krajská správa a údržba silnic.

Opatrní by ale měli být motoristé i v nejvyšších polohách Šumavy, kde na silnicích druhých a třetích tříd zůstávají zbytky rozbředlého sněhu. Naproti tomu silnice na Písecku a Strakonicku jsou většinou holé a mokré, sjízdné bez omezení. Bez problémů je i část dálnice D3 v okrese Tábor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám