Hlavní obsah

Na Bulovku převezli z hotelu v Nuslích šest cizinců s horečkou

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Pražští záchranáři zasahovali v úterý dopoledne v hotelu v Nuslích u skupiny čínských cizinců, z nichž jeden měl horečku a zůstal v nemocnici na pozorování. Nákaza u nich potvrzená není, jde jen o preventivní opatření.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři postupují podle své mluvčí Jany Poštové podle předem připraveného plánu po dohodě s hygienickou stanicí. U pacientů, kteří mají teploty a další příznaky nemoci a byli v posledních 14 dnech v kontaktu s někým z ohrožených zemí, používají zdravotníci speciální oděvy a sanitku. Následně je transportují do Nemocnice Na Bulovce.

U mladé Číňanky pobývající na Opavsku se koronavirus nepotvrdil

Domácí

„V tomto případě zasahovali u šesti dospělých, kteří měli horečky a příznaky podobající se chřipce, s pozitivní cestovatelskou anamnézou. Preventivně jsme postupovali podle hygieny. Koronavirus zatím potvrzen nebyl,“ řekla Poštová.

Čekají na výsledky

"Přivezli k nám šest Číňanů, kteří přijeli jako turisté z centrální Číny. Jednoho z nich jsme si nechali na vyšetření, je nachlazený a má příznaky. Ostatní jsme propustili," řekla ČTK mluvčí nemocnice Simona Krautová.

Na výsledky, které nákazu potvrdí, či vyvrátí, bude nemocnice čekat minimálně šest hodin. Čínský turista bude sám v pokoji na infekční klinice. "Koronavir není vysoce nakažlivá nemoc, bude na běžném oddělení," dodala mluvčí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Čeští lékaři prověřují několik případů podezření na koronavirus, kterým se v Číně nakazilo přes 4500 lidí a 106 jich zemřelo. První případ potvrzeného koronaviru oznámilo v úterý ráno Německo.

Reklama

Výběr článků

Načítám