Hlavní obsah

Na Babišových účtech se objevil tajemný vzkaz. Sklízí posměch

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na účtech premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše na sociálních sítích se ve čtvrtek odpoledne objevil tajemný vzkaz. „Zítra řeknu pravdu,” napsal Babiš stroze. Mezi dalšími uživateli příspěvek sklidil posměch. Vysvětlením může být zpráva ČTK, že šlo nejspíš o PR příspěvek; Babiš totiž v pátek vydá knihu s názvem Sdílejte, než to zakážou! Obsahovat bude mimo jiné jeho vizi obnovy České republiky po koronavirové pandemii nebo kritiku opozičních Pirátů.

Foto: Facebook/otisk

Vzkaz na facebookovém účtu premiéra

Článek

Po čtvrtečním strohém a tajemném příspěvku by se někomu mohlo zdát, že účty premiéra Andreje Babiše na Twitteru či Facebooku někdo hacknul.

Jak Novinkám potvrdil nejmenovaný zdroj z Babišova okolí, nestalo se tak. Jak se totiž ve čtvrtek večer ukázalo, premiér se v pátek chystá vydat svou novou knihu.

Babiš vydal knihu. Je to naposledy, co kandiduju do Sněmovny, tvrdí

Domácí

Pod příspěvkem se okamžitě začali diskutující dohadovat, o čem by mohl v pátek Babiš říct pravdu. Velká část komentářů je posměšná.

„Zítra je prvního dubna?” ptá se jeden z diskutujících. „To už by možná chtělo, po letech,” stojí v dalším komentáři. Podstatná část diskutujících v komentářích také Babišova slova chápe jako přiznání, že doposud pravdu nemluvil a občanům lhal.

Někteří ale premiérovo rozhodnutí dokázali ocenit. „Držím palce. Poprvé je to vždycky nejtěžší!” podpořil Babiše jeden z diskutujících.

Další uživatel zase žádá bližší informace, aby to nezmeškal. „Kde to bude? Nechci si tuto vzácnou událost nechat ujít, druhá příležitost už nemusí nastat,” stojí v komentáři.

Jan Kaška, u jehož jména svítí příznak „přední fanoušek”, se nad premiérovým sdělením zamýšlí více do hloubky. „Jelikož dnes ještě lžete, tak i tohle tvrzení je nepravda... Autor tak zastává stanovisko, které zároveň vyvrací,” filozofuje po cimrmanovsku ve svém komentáři.

Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Benjamin Roll se v komentářích pozastavil nad tím, že Babiš něco takového vůbec avizuje.

„U normálních lidí se to nemusí takhle dopředu avizovat. Ale chápu, že aspoň pro sebe si musíte dělat poznámky, abyste se ve svých lžích vyznal,” uvedl Roll.

Jeho spolek je trvale k osobě premiéra, jeho podnikání, ale i vládě kritický, dlouhodobě pořádá v těchto souvislostech také demonstrace.

Babiš na svých účtech na sociálních sítích vedle vlastní propagace či nejrůznějších subjektivních komentářů také často informuje o důležitých věcech. Činí tak většinou ve svém pravidelném nedělním pořadu „Čau lidi!”.

Některé informace se veřejnost občas poprvé dozvídá právě z Babišových videoblogů, naposledy například oznámení o zkrácení lhůty mezi podáním první a druhé dávky vakcíny na 21 dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám