Hlavní obsah

Mynář přivedl Vondráčka k Zemanovi na JIP bez vědomí lékaře

Aktualizováno

Kancléř Vratislav Mynář ve čtvrtek přivedl šéfa Sněmovny Radka Vondráčka k prezidentu Miloši Zemanovi bez vědomí ošetřujícího lékaře na JIP, uvedla ÚVN. Nikdo ze zdravotnického personálu nebyl u setkání přítomen.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Článek

„Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha potvrzuje, že dnešního dne nečekaně a bez vědomí ošetřujícího lékaře přivedl kancléř Vratislav Mynář k prezidentu ČR na jednotku intenzivní péče předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pana Radka Vondráčka,“ uvedla mluvčí ÚVN Jitka Zinke na stránkách nemocnice.

Podle mluvčí prezidenta navštěvuje pouze vybraný okruh jemu blízkých osob, ke kterým Vondráček v době návštěvy nepatřil. „Tento neoprávněný vstup eviduje ÚVN jako tzv. nežádoucí událost, která bude prověřena v rámci interního šetření nemocnice,“ dodala Zinke.

„Budu originální,“ slíbil prý Zeman Vondráčkovi

Domácí

Obsah setkání nemůže údajně nemocnice potvrdit, protože mu nebyl přítomen nikdo ze zdravotnického personálu.

„ÚVN se rovněž distancuje od výroků pana předsedy Radka Vondráčka, týkajících se zdravotního stavu pana prezidenta, informace o zdravotním stavu pana prezidenta byly poskytnuty výhradně jeho nejbližším,“ dodala Zinke.

Mluvčí dále požádala, aby další oficiální návštěvy byly předem dohodnuty s ošetřujícím lékařem prezidenta.

Vondráček byl u Zemana. Je prý schopen vykonávat úřad, Sněmovnu svolal osobně a vlastní rukou

Domácí

Končící šéf Sněmovny Vondráček navštívil Zemana ve čtvrtek po poledni a podle svých slov s ním pobyl pět až deset minut.

Foto: Michal Burian, ČTK

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) ukázal rozhodnutí, kterým svolal prezident Miloš Zeman stálé zasedání nové Sněmovny na 8. listopadu 2021.

„Pan prezident je sice na lůžku, ale normálně komunikuje. Nebyla tam větší omezení. Bylo to milé, pan prezident měl dobrou náladu, vtipkoval,“ popsal jednání s ním Vondráček, který dodal, že tak může vyvrátit spekulace, že Zeman není schopen vykonávat funkci hlavy státu.

„Potvrdil mi, že je připravený se setkat s dalšími aktéry povolebního vyjednávání,“ doplnil.

Manžel je nemocný, potřebuje nabrat síly, řekla Ivana Zemanová

Domácí

Krátce před jeho prohlášením ve čtvrtek veřejně vystoupila také Zemanova manželka Ivana. Ta oznámila, že prezident je nemocný a podstupuje léčbu, která si vyžádá čas. „Ze všeho nejvíc si přeji, aby se můj manžel uzdravil,” prohlásila Zemanová v krátkém prohlášení. Hovořila dále o „nečekaném onemocnění” a obavách, které coby manželka cítí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám