Hlavní obsah

Müllerová už spolupracuje s poslanci na ústupu od sKarty

– Praha
Právo, jim

Expertní tým ministerstva práce a sociálních věcí a České spořitelny, která provozuje sKartu, už připravují plán, jak se vrátit k systému bez povinných sociálních karet. Zákon na zrušení sKaret je ve Sněmovně a podle ministryně Ludmily Müllerové (TOP 09) poslanci zapracovávají do návrhu také rady expertů, jak opustit systém sKaret bezbolestně.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09)

Článek

Sněmovna schválila senátní návrh na zrušení sKaret v prvním čtení, hájila je už pouze TOP 09.

Müllerová odmítla připustit jakýkoli vlastní podíl na změně zákona, který by sKarty odsoudil k zániku, nicméně uvedla, že expertní tým „akceptoval výsledek Sněmovny“. „Pouze jednáme s poslanci, kteří si od nás vyžadují radu a pomoc,“ zdůraznila.

„S poslanci náš expertní tým velmi intenzivně spolupracoval na tom přechodném období, vyhledává bílá místa, upozorňuje na jeho úskalí,“ řekla novinářům Müllerová.

Podle ní ministerstvo spolupracuje s poslanci napříč politickým spektrem tak, aby problémů po případném zrušení sKarty nastalo co nejméně a lidé dostali všechny dávky včas.

Reklama

Související témata:

Související články

Kalousek: Za sKarty budeme dál bojovat

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) uvedl, že doporučení vlády zrušit sKarty nic nemění na postoji jeho strany projekt bránit. „Nic se nezměnilo. Naše...

O osudu sKaret rozhodne pracovní skupina

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová se v pondělí sešla s generálním ředitelem České spořitelny Pavlem Kysilkou, aby společně jednali o osudu...

Výběr článků

Načítám