Hlavní obsah

Mrznout má do konce února

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po víkendové oblevě, kdy jsme měli až 10 st. tepla, se zima vrátila. Celý tento týden bude rtuť teploměru klesat v noci hluboko pod nulu a zůstane tam i přes den. "Až do pátku očekáváme noční teploty v rozmezí -2 až -8 st. a denní -4 až 0. Zima se tedy vrátila," řekl v Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Johan, z. ú.

Proti pokroku Proti demokracii na přehlídce mladého a experimentujícího divadla Na hraně 2018 v Plzni.

Článek

Únor bude zřejmě chladnější než leden, i když dlouhodobě je právě leden nejchladnějším měsícem v roce. Ve středu a ve čtvrtek se musíme připravit na sněžení. V nížinách napadne 1 až 6 cm sněhu, na horách 10 až 20 cm a meteorologové upozorňují, že ve vyšších polohách se budou tvořit závěje a sněhové jazyky.

Meteorologové v úterý vydali varování , že v horských a místy i ve středních polohách mohou nastat podmínky pro vznik kalamitní situace. Výstraha platí od úterních 15 hodin do středečního večera.

V této době bude z Balkánu k severovýchodu postupovat  tlaková níže a s ní spojený frontální systém začne dnes odpoledne ovlivňovat od východu počasí na Moravě a ve Slezsku.

Při přechodu fronty meteorologové očekávají sněžení a čerstvý severovýchodní vítr na horách v nárazech až 90 kilometrů za hodinu. Ve středu odpoledne bude vítr i srážky slábnout.

"O víkendu se na chvilku trošku oteplí, ale po něm nás opět čekají mrazy," dodal Seifert. V sobotu a v neděli by mělo být oblačno až zataženo, občas sníh nebo sníh s deštěm. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám