Hlavní obsah

Mrznout bude i o víkendu, ale jen v noci

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť jaro podle kalendáře již klepe na dveře, nelze přes sobotu a neděli očekávat výrazné oteplení. Podle předpovědi by měla o víkendu rtuť teploměru přes den dosáhnout plusových hodnot, naopak noci budou mrazivě chladné.

Článek

Podle meteorologů ovlivňuje počasí v Česku okluzní fronta, která do střední Evropy směřuje z východu. V pátek je podle předpovědi zataženo až oblačno.

Lidé by také měli být v pátek připraveni na občasné sněžení, se kterým se budou potýkat nejen silničáři na většině území ČR. V nížinách by měly sněhové přeháňky přecházet v déšť. Denní teploty by měly v pátek oscilovat mezi nulou až plus čtyřmi stupni.

O víkendu bude mrznout pouze v noci

V noci na sobotu by mělo být od nuly do mínus čtyř stupňů. Počasí totiž bude ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od severozápadu. V sobotu přes den se očekávají teploty mezi jedním a pěti stupni nad nulou.

V neděli by mělo být přes den také nad nulou, průměrná teplota bude plus tři stupně. V noci na neděli ale bude chladnější noc, teploměr by měl ukázat v průměru mínus pět stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám