Hlavní obsah

Mostecká ČSSD mění slogan, místo "národnostní většiny" budou "stejná pravidla"

Právo, ton
Most

Mostečtí sociální demokraté kapitulovali pod tlakem médií i vedení své strany a změní heslo předvolební kampaně svého lídra Karla Novotného. Otázku, proč by měl litovat, že je ve svém domově národnostní většinou a požadavek na "Jeden stát, jedna pravidla!" nahradí slogan "Stejná pravidla pro všechny“.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Karel Novotný (ČSSD) zahrál v kampani na strunu nacionalismu s temnými podtóny.

Článek

„Nečekali jsme, že původní text vyvolá takovou hysterii, že nás budou média přirovnávat k nacistické NSDAP. To bylo i na nás příliš silné kafe. Rozhodli jsme pro mírnější vyjádření našeho postoje. Obsah jsme však zachovali,“ uvedl předseda mostecké buňky Lubomír Holý.

Původně si mostečtí sociální demokraté odhlasovali, že plakáty zůstanou ve městě až do voleb. „Podle nás nejde o nic rasistického, nemíří proti žádné národnosti. Jen měly vyvolat diskuzi o tom, zda sociálně nepřizpůsobiví nemají víc výhod, než si zaslouží,“ vysvětloval minulý týden Holý. [celá zpráva]

Vedení strany však požadovalo odstranění billboardů. Mostecká ČSSD nakonec vymyslela řešení, hodné chytré horákyně: plakáty nesundá, ale kontroverzní prohlášení přelepí.

„Musíme nechat vyrobit nový text a vylepit ho. Měli bychom to stihnout do pátku, nejpozději do pondělí,“ dodal Holý. V rozpočtu kampaně se s podobným krokem nepočítalo. „Zatím nevíme, kolik to bude stát, ale nemělo by nás to zruinovat,“ pokrčil rameny Holý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám