Hlavní obsah

Morava chce zastavit členství, v domovské organizaci ODS s tím ale neuspěl

NERATOVICE
Aktualizováno

Rada neratovického sdružení ve čtvrtek neschválila návrh Jana Moravy na dočasné pozastavení členství ve straně. O Moravovi bude rozhodovat ještě sněm neratovické ODS, který se sejde 23. října.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Morava

Článek

"Institut pozastavení členství v tomto případě stanovy ODS neumožňují. Konzultoval jsem to dopoledne s Hlavní kanceláří ODS a došli jsme jednoznačně k takovému závěru," řekl předseda neratovické ODS Aleš Dlouhý.

Rada po Moravovi chtěla vysvětlení jeho aféry. Podle Dlouhého zopakoval známou verzi o tom, že informace o politicích shromaždoval, aby celou kauzu zveřejnil, a poukázal tak na poměry v české politice. "Prozatím nás toto vysvětlení uspokojilo," dodal Dlouhý s tím, že ale celou záležitost považuje za velmi nešťastnou.

Morava po jednání řekl, že mu sdružení vyslovilo stoprocentní podporu. Devětadvacetiletý nyní už bývalý poslanec se na začátku září vzdal mandátu kvůli tomu, že vyšlo najevo, že sbíral kompromitující materiály na ostatní poslance.

Do aféry byl jako volavka zapleten i poslanec ODS Vlastimil Tlustý. O jeho osudu bude rozhodovat místní sdružení strany v Rakovníku. Oblastní rada ve středu jeho vyloučení nedoporučila. Stejně tak nechce, aby se sám Tlustý vzdával poslaneckého mandátu či členství ve straně.

Reklama

Výběr článků

Načítám