Hlavní obsah

Moje výsledky byly mimořádně dobré, pochválil se odcházející šéf pražské MHD

Novinky, jim
Praha

Odstupující šéf pražského dopravního podniku DPP Martin Dvořák při svém posledním vystoupení před novináři v roli ředitele nešetřil sebechválou. Podle něj nebyly výsledky jeho práce pouze „docela dobré“, jak uvedl primátor Bohuslav Svoboda (ODS), ale mimořádně dobré. Nicméně řešení firemní zadluženosti už přenechává „nové krvi“, jelikož už se cítí unaven.

Článek

„Sešli jsme se s tím, že jsme probírali současnou situaci, hospodářské výsledky, ty byly relativně příznivé, a otázky, jak obtížné to je do budoucna. Nakonec mi nabídl rezignaci k pondělí tohoto roku s tím, že je unaven a že to bude chtít novou krev,“ uvedl Svoboda. Doplnil, že po zralé úvaze ji přijal.

„Pan Svoboda tady řekl, že výsledky byly docela dobré. Já si dovolím být trochu sebestředný a řeknu, že to byly mimořádně dobré výsledky,“ ohradil se Dvořák. Ocenil ale, že se jednání obešlo bez nedorozumění, ačkoli se na přetřes dostaly i mediální spekulace.

„Spekulace jako kdo může za dluhy v oblasti investic, což se těžko vysvětluje, obzvláště mediálně,“ poznamenal Dvořák. Podle něj právě spekulace měly významný podíl na jeho rezignaci, jelikož necítil pro vedení firmy se zřejmě největším počtem zaměstnanců v Praze podporu. Novinářům také připomněl, že generální ředitel má na starosti i jiné věci kromě řízení podniků od praskajících podvozků metra po prokluzující kola tramvají.

Hledá se ředitel DPP

Spekulace ohledně své osoby odmítl. „Prý Dvořák může za předražené jízdné. To jsem málem vyskočil za jízdy, protože to nemáme na starosti. Že prý jsem neopravil ani kilometr tramvajových kolejí, ale my jsme opravili 45 kilometrů,“ bránil se Dvořák.

Zavzpomínal si i na dobu před lety, kdy se už v médiích o jeho možném odchodu hovořilo. Tehdy však odmítl, protože prý ještě neměl za sebou výrazné výsledky. „Po pěti letech, když už se o tom spekuluje, řekl jsem si, tak to pojďme udělat tak, že to udělám sám, protože už mám něco na stole,“ řekl Dvořák.

Dvořák zůstane nadále v představenstvu DPP. Podle Svobody by měl nový generální ředitel, který se bude potýkat s firemními investičními závazky, vzejít z výběrového řízení. Do té doby povede podnik zatím blíže neurčený dočasný ředitel. Na velké personální změny managementu by nemělo dojít, podle náměstka pro dopravu Josefa Noska (ODS) lze počítat s obměnou jednoho až dvou lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám