Hlavní obsah

Mlčenlivosti k případu FAU zprostili i Babiše. Je to provokace, vzkázal

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš považuje to, že společnost FAU vedle finanční i celní správy či ministerstva financí zprostila mlčenlivosti i jeho samotného, za provokaci. Je prý ale rád, že bude mít finanční správa možnost hájit svůj postup.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Kvůli Babišově nahrávce zveřejněné v neděli na Twitteru se objevilo podezření, že finanční správa mohla na jeho pokyn firmě uškodit a dostat ji do konkurzu. Babiš to odmítá.

Bývalý ministr financí Babiš dnes v reakci na krok firmy uvedl, že považuje zproštění své osoby mlčenlivosti za nesmysl. „Já už nejsem ministr a nikdy jsem nebyl šéf finanční správy. Já s tím nemám nic společného, to je zase nějaká provokace,” řekl.

Firma FAU vlastní v areálu přerovské společnosti Precheza z holdingu Agrofert sklad pohonných hmot. Společnost se po zásahu správy dostala do insolvence loni v říjnu, o dva měsíce později ji soud poslal do konkurzu. Na internetu se v neděli objevila nahrávka, na které předseda hnutí ANO a bývalý majitel Agrofertu Babiš o firmě hovoří.

Finanční správa žádala FAU o zproštění mlčenlivosti, aby se mohla k případu blíže vyjádřit, společnost žádosti vyhověla a zároveň zbavila mlčenlivosti i samotného Babiše.

„Pokud zprostili finanční správu, tak konečně může obhájit svůj postup,” řekl Babiš. Sám s případem ale nemá podle svého názoru nic společného. „Já s tím nemám nic společného, nechápu proč mi posíláte takto nesmyslné otázky, dobře víte, že daňovou mlčenlivost má finanční správa,” reagoval na dotaz, zda bude po zproštění mlčenlivosti k případu chtít říct více.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám