Hlavní obsah

Místo konkrétních plánů Čau lidi, kritizují jednání s premiérem opozice i odbory

Novinky, ven
Aktualizováno

Celý den jedná premiér Andrej Babiš (ANO) o situaci kolem zhoršující se epidemie koronaviru. Sešel se s opozicí i zástupci tripartity. Všichni se zatím shodují, že jednání zklamala jejich očekávání. Chtěl jsem znát konkrétní plány. Místo toho jsem se musel jít projít, hodnotil večerní schůzku šéf odborů Josef Středula.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Zleva premiér Andrej Babiš, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula přicházejí na zasedání tripartity.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Z dnešního jednání s premiérem jsem slušně řečeno rozladěný. Chtěl jsem znát konkrétní plány a řešení velmi vážné situace. Místo toho jsem byl svědkem něčeho, co zatím neumím vyhodnotit,” napsal večer šéf odborů Středula na svůj Twitter s dovětkem, že se kvůli tomu musel jít projít na čerstvý vzduch.

„Ten pocit mám velmi podobný, jen jsem jej získal asi o dvě hodiny dříve,” komentoval Středulův příspěvek obratem šéf lidovců Marián Jurečka.

Za pravdu jim dal i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), který jednání s premiérem přirovnal k jeho facebookovému „hlášení národu”:

„Jestli máte takový ten pocit, že nešlo ze strany pana premiéra o jednání s cílem se na něčem dohodnout, ale o soukromou reprízu nedělního 'Čau lidi', tak ten mívám po videokonferencích s panem premiérem také,” glosoval Hřib.

Vládu čeká klíčové rozhodnutí: chce zavřít školy i kraje

Domácí

Vláda chce kvůli stále rostoucímu počtu nakažených a kritické situaci v nemocnicích požádat o další prodloužení nouzového stavu. Protipandemický zákon, který jej měl podle původního plánu kabinetu po neděli nahradit, už podle Babiše nedostačuje.

Vláda také zvažuje zpřísnění stávajících opatření. Ve večerních hodinách začala jednat o variantách dalšího omezení pohybu v rámci krajů, možném uzavření dalších obchodů nebo úplném zavření škol a školek.

Reklama

Výběr článků

Načítám