Hlavní obsah

Ministry budou školit zahraniční novináři a expertka na etiketu

Čeští ministři dostanou před předsednictvím EU mediální školení, čekají je také přednášky o fungování EU. K členům vlády budou hovořit například redaktoři z prestižního britského deníku Financial Times nebo expertka na etiketu Eliška Coolidge-Hašková, která pracovala 18 let v Bílém domě s prezidenty USA. Dvoudenního školení se zúčastní i bývalí eurokomisaři. Akce začne 10. července na zámku Štiřín nedaleko Prahy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministři dostanou školení před předsednictvím EU. Zleva premiér Mirek Topolánek, ministr školství Ondřej Liška a vicepremiér Jiří Čunek. Ilustrační foto

Článek

Na školení také nebude chybět například odborník ministerské rady pro otázky vnitřního trhu Klaus Gretschmann. Jednu z diskusí bude moderovat Ivan Hodač, který stojí v čele Sdružení evropských výrobců automobilů (ACEA) a patří v Bruselu mezi nejvlivnější lobbisty.

"Seminář je další v řadě z programů vzdělávání pro předsednictví českých úředníků, tentokrát na nejvyšší úrovni. Aby ministři měli informace od nejpovolanějších z první ruky, pozvali jsme řadu významných osobností, které něco dokázaly na evropské scéně," řekla mluvčí vicepremiéra pro EU Michaela Jelínková. Podle ní se nebude jednat o "suchopárnou" sérii přednášek. Seminář bude interaktivní.

O spolupráci s médii budou hovořit redaktor Financial Times George Parker a bývalý korespondent John Wyles. Práci Rady EU a Evropské komise v kontextu předsedání ministrům přiblíží například bývalí eurokomisaři Leon Brittan, Mario Monti, António Vitorino či Henning Christophersen a dále generální tajemnice Evropské komise Catherine Dayová. Na školení přijede také Vladimír Dlouhý, bývalý český ministr průmyslu a obchodu.

Předsednictví EU čeká na Česko již za půl roku, přípravy jsou v plném proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám