Hlavní obsah

Ministr zdravotnictví Vojtěch rezignoval

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) rezignoval. Odchod z funkce oznámil v pondělí ráno na tiskové konferenci. Svoji rezignaci již předal premiérovi Andreji Babišovi (za ANO). Zůstane nadále poslancem dolní komory a bude se věnovat zdravotnictví.

Adam Vojtěch oznamuje rezignaci na post ministra zdravotnictvíVideo: ČTK

 
Článek

„Rozhodl jsem se, že odstoupím z funkce ministra zdravotnictví. Panu premiérovi jsem již svoji rezignaci dal,” uvedl Vojtěch.

Po rezignaci ministra volali politici v minulých měsících, premiér Andrej Babiš jeho odvolání odmítal. Rezignace Vojtěcha je překvapení. V minulých dnech uvedl, že se měl na konci srpna více snažit prosadit svůj názor na povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách. Opačný názor měl premiér Andrej Babiš.

Bylo toho na něj moc, byl znechucený, řekl Babiš k Vojtěchovu odchodu

Domácí

„Na ministerstvo zdravotnictví jsem přišel s tím, abych prosadil určité změny. Epidemie koronaviru mi to neumožnila. Snažil jsem se udělat vše tak, aby se zdravotnictví posunulo dopředu. Funkci ministra zdravotnictví jsem dělal srdcem a ze všech sil,” řekl Vojtěch.

Vojtěch: První vlnu jsme zvládli 

Podle něho Česká republika první vlnu covidu zvládla dobře. „Když ale přišel covid, tak jsem se stal ministrem covidu. Řešíme to už devátý měsíc. Myslím, že jsme se všemi kolegy dělali maximum tak, abychom ochránili naše občany před nákazou. První vlnu této nákazy jsme zvládli dobře, a to jako příklad v Evropě,” dodal Vojtěch.

V pondělí přibylo do večera 783 nakažených, devět lidí zemřelo

Koronavirus

Ten také uvedl, že se za jeho éry podařila řada změn ve zdravotnictví dokončit nebo nastartovat. „Jsem přesvědčen, že jsem udělal maximum pro zvládnutí epidemie nemoci covid-19. Nemám se zač stydět," dodal.

Vojtěch zůstane nadále poslancem. „Budu se věnovat oblasti zdravotnictví. Chci poděkovat také panu premiérovi za důvěru, kterou do mě vložil, když mi svěřil resort zdravotnictví,” ukončil proslov.

Vojtěch: V pondělí nouzový stav nenavrhnu

Domácí

Ve funkci ministra zdravotnictví působil necelé tři roky. Je to již osmý ministr, který kabinet premiéra Babiše opouští. Naposledy ve funkci ministra dopravy skončil Vladimír Kremlík (za ANO), a to kvůli zakázce k elektronickým dálničním známkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám