Hlavní obsah

Ministr vnitra odvolal šéfa České pošty. Firmě chybí vize, tvrdí

• Aktualizováno

Ve funkci generálního ředitele České pošty končí k poslednímu únoru Martin Elkán, oznámilo ve čtvrtek v tiskovém prohlášení ministerstvo vnitra. Podniku chybí podle ministra Lubomíra Metnara, toho času v demisi, smysluplná vize fungování. Na místo bude vypsáno výběrové řízení. Podnik mezitím povede dosavadní ředitel divize poštovní provoz a logistika Vít Bukvic.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ředitel České pošty Martin Elkán

Článek

„České poště chybí smysluplná vize fungování podniku, kterou by bylo možné skutečně rozvíjet,“ uvedl Metnar, pod jehož resort podnik spadá. Ministr je přesvědčen, že pošta musí nejen zrychlit v oblasti franšízingu v projektu Pošta Partner, ale také zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty.

„Proto jsem se sešel s generálním ředitelem Martinem Elkánem. Dohodli jsme se na ukončení jeho působení ve funkci generálního ředitele České pošty ke konci měsíce února,“ sdělil ministr. Na jeho místo ministerstvo okamžitě vypíše výběrové řízení.

„Do té doby, než bude vybrán kvalitní krizový manažer, který začne připravovat jasnou koncepci rozvoje, povede Českou poštu statutární zástupce Vít Bukvic,“ dodal Metnar.

Elkán stál v čele státního podniku od června 2014, do funkce ho jmenoval Metnarův předchůdce Milan Chovanec (ČSSD).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám