Hlavní obsah

Ministerstvo vnitra zaregistrovalo Dobešovo Hnutí pro sport

Právo, rsk

Ministerstvo vnitra zaregistrovalo Hnutí pro sport (HPS), které vzniklo z iniciativy nezařazeného poslance a exministra školství Josefa Dobeše (dříve VV). Tomu se ze státního rozpočtu na letošní rok pro sport podařilo získat 800 miliónů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Dobeš

Článek

Strana o registraci informovala ve čtvrtek. Dobeš nyní chce vytvořit regionální organizace HPS, definovat program a připravit volební sněm strany, který se bude konat letos v dubnu. O hlasy voličů se chce ucházet ve sněmovních volbách v roce 2014.

Za hlavní cíl si podle tiskové zprávy hnutí vytyčilo změnit „přístup české společnosti a zejména orgánů státní správy a samosprávy ke sportu jako veřejně prospěšné činnosti a důležité národní hodnotě“.

„HPS bude na všech úrovních upozorňovat na potřebu změny životního stylu, na harmonický rozvoj mladé generace a prosazovat legislativní změny, které umožní vícezdrojové financování českého sportu, včetně vytvoření ekonomických (daňových) podmínek pro vyšší podíl spolufinancování soukromým sektorem a zajištění finančních zdrojů z EU ve prospěch sportovních a volnočasových aktivit, zejména mládeže,“ uvedla strana.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám