Hlavní obsah

Ministerstvo se kaje, na problémovém úseku D1 už jsou dělníci

Novinky, val

Ministerstvo dopravy se znovu vrátilo k nedělní 30kilometrové koloně na D1, kterou zavinila především nesmyslná uzavírka v úseku kolem 81. kilometru, kde v uzavřeném pruhu neprobíhaly žádné práce. Pomoci by mělo přeznačení jízdních pruhů, resort také informoval, že se ve čtvrtek začne v problémovém místě dálnice opravovat.

Foto: mif, Novinky

Několikakilometrová kolona, která se v důsledku uzavírky na D1 vytvořila v neděli.

Článek

„V problematickém úseku od 81. kilometru ve směru na Prahu bude provoz organizován tak, aby byly zachovány dva jízdní pruhy v obou směrech dálnice. Ministerstvo dopravy uspíšilo dopravní přeznačení dálnice, kde se v jednom pásu bude jezdit ve třech pomocných pruzích. Kromě toho iniciovalo práce na celém dvacet kilometrů dlouhém úseku dálnice mezi 66. a 86. kilometrem. Oprava úseku včetně frézování vozovky tak začne už dnes (ve čtvrtek, pozn. red.),“ informoval ve čtvrtek mluvčí resortu Tomáš Neřold.

Kvůli nedělní koloně už jednou slíbil napravení situace ministr dopravy Zdeněk Žák, který pohrozil Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Jsem rád, že má důrazná výzva zabrala, na úsecích se opravdu začalo pracovat a řidičům zároveň vycházíme vstříc. Budu dále důsledně trvat na tom, aby řidiči nebyli obětí zbytečných uzavírek či průtahů při stavbě,“ uvedl ve čtvrtek.

Ministerstvo se navíc rozhodlo, že opravu mostu v rámci daného úseku, která si vynutí stažení dopravy ve směru na Prahu do jednoho pruhu, povolí pouze ve dnech od úterý 10. do čtvrtka 12. září. „Úřad chce, aby omezení byla pro řidiče co nejmenší a na dálnici nedocházelo k žádným závažným komplikacím,“ uvedl Neřold. Mimo tyto dny se tak bude v úseku mezi 66. a 86. kilometrem jezdit v každém směru ve dvou pruzích.

Kromě toho má ŘSD v nejbližších dnech ustavit pracovní skupinu, která bude na situaci v opravovaném úseku dohlížet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Provoz na D1 zastavilo bourání mostů

Provoz na dálnici D1 byl ze soboty na neděli přerušen, kvůli demolici dvojice mostů. Auta se na dálnici vrátí v neděli dopoledne. Dálnice je uzavřena v úseku...

Výběr článků

Načítám