Hlavní obsah

Ministerstvo rozeslalo obcím milióny za problémy s registrem vozidel

Ministerstvo dopravy rozesílá mezi obce s rozšířenou působností zhruba 15miliónovou dotaci. Kompenzuje tak problémy s centrálním registrem vozidel, který resort spustil v červenci. Informoval o tom nový ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS).

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Čekající lidé na ostravském registru vozidel.

Článek

Stanjura tak reagoval na dotaz poslance a starosty Ivančic Vojtěcha Adama (KSČM), který si stěžoval, že peníze dosud nedorazily.

"V těchto dnech je to rozesíláno, ale cestou krajských úřadů, které to budou distribuovat," uvedl ministr. Dotace byla podle něj poslána ve dvou vlnách, nyní bylo posláno asi 5,5 miliónu.

Účelová dotace podle Stanjury vychází z dohody se Svazem měst a obcí, podle níž bylo vyplaceno 5000 korun na jednu přepážku. Ministr věří, že obce peníze využijí na odměny těm, kteří museli být kvůli registru v práci přesčas a potýkali se s ostrou kritikou občanů.

Ministerstvo spustilo nový registr 9. července. Už po hodině systém zkolaboval a od té doby se v něm objevují problémy. Registr částečně stál i za nedávnou rezignací bývalého ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám