Hlavní obsah

Ministerstvo práce podalo další trestní oznámení

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve čtvrtek bez dalších podrobností oznámilo, že podalo další trestní oznámení v souvislosti se zakázkami „Služby systémové integrace MPSV“ a „Manažerský informační systém MPSV“. Jde o druhé trestní oznámení vztahující se k předchozímu vedení resortu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová (ANO)

Článek

K obsahu trestního oznámení resort uvedl, že neznámá osoba či osoby „se v postavení takzvaného příkazce finančních operací dopustila nebo dopustily pochybení při zadávání zakázek”.

Ministerstvu prý mohla vzniknout škoda značného, byť neupřesněného rozsahu kvůli tomu, že nebyla provedena předběžná finanční kontrola.

V úterý ministerstvo oznámilo, že podalo trestní oznámení v souvislosti s podezřením na spáchání trestného činu porušování povinností při správě cizího majetku a zneužití pravomoci úřední osoby. Trestní oznámení souviselo s ekonomickým informačním systémem. Škoda prý může přesahovat 150 miliónů korun. [celá zpráva]

„Po předchozím vedení řešíme celou řadu problémů. Teď už plně chápu konstatování Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), že účetnictví MPSV je netransparentní a neprůkazné,“ uvedla ministryně Jaroslava Němcová (ANO).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám