Hlavní obsah

Miliardář Valenta napodobí Babiše a převede majetek do svěřenského fondu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senátor a majitel loterijního kolosu Synot Ivo Valenta hodlá převést své podnikatelské aktivity do péče svěřenského fondu. Valenta to v pátek řekl serveru iRozhlas s tím, že jej zajímá především politika.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Senátor a podnikatel Ivo Valenta

Článek

Valenta uvedl, že zájem o politiku u něj nyní převažuje, a proto chce své podnikání převést do svěřenských fondů. Miliardář svůj záměr zdůvodnil i tím, že hodlá vypořádat rodinu a nastavit pravidla, jak by měla fungovat firma do budoucna. Na její chod by podle něj měla dohlížet rodinná rada.

„Hlavně, aby firma běžela dál. Dneska ještě nejsem rozhodnutý, jestli v politice půjdu, nebo nepůjdu dál,” citoval Valentu server. Převod by měl proběhnout do začátku příštího roku.

Koalice má kvůli Valentovi o hlas méně

Vedle Synotu má Valenta majoritní podíl i ve společnosti Our media, která provozuje server Parlamentní listy a vlastní i slovenský deník Pravda.

Senátor, který je nově i zlínským zastupitelem, však budí i kontroverze. Důvodem je jeho loterijní byznys a rovněž i to, že byl v minulosti pravomocně odsouzen za korupci ve fotbale. Zlínská koalice kvůli Valentovi nemůže počítat s hlasem šéfa Městského divadla Zlín Petra Michálka.

„Nešel jsem do politiky proto, abych v ní podporoval krále hazardu, člověka pravomocně odsouzeného za korupci a majitele stoky jménem Parlamentní listy,” uvedl mimo jiné ve čtvrtek Michálek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám