Hlavní obsah

Michal Hašek: O spojence nepřicházím, všichni hrajeme ve stejném tričku

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihomoravský hejtman a poslanec Michal Hašek (ČSSD) zatím nehodlá následovat kolegu a jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu, který ve středu oznámil, že se vzdá na konci března poslaneckého mandátu. Zopakoval, že rozhodnutí o souběhu funkcí oznámí koncem dubna.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Článek

Co říkáte na rozhodnutí Jiřího Zimoly vzdát se poslaneckého mandátu?

Je to jeho osobní rozhodnutí, já to respektuji a těším se na další spolupráci s Jiřím Zimolou jako hejtmanem a členem Asociace krajů ČR.

Přicházíte tím ale o spojence ve Sněmovně

Neberu to tak. Pana Zimolu nahradí Vlasta Bohdalová, zkušená poslankyně z Jihočeského kraje, se kterou jsem už mnohokrát spolupracoval. Není to tak, že by někdo přicházel o spojence, všichni hrajeme ve stejném tričku sociální demokracie. Klub poslanců ČSSD funguje, podporuje vládu. Stejně jako ji podporoval Jiří Zimola, bude ji podporovat Vlasta Bohdalová.

Jak se rozhodnete vy?

Platí to, co jsem řekl, stejně jako mí kolegové. Naše stanovisko čekejte koncem dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Hejtman Zimola složí poslanecký mandát

Jihočeský hejtman a poslanec ČSSD Jiří Zimola složí k poslednímu březnu mandát poslance a zůstane pouze hejtmanem. Rozhodl se tak i kvůli tomu, aby utnul řeči...

Výběr článků

Načítám