Hlavní obsah

Meteorologové varují před sněžením na Moravě a ve Slezsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli výstrahu před sněžením. To má v pondělí a v noci na úterý zasáhnout nejvíce Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Sněžit má však na celém území ČR.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Článek

Především ve východních částech Moravy a ve Slezsku má napadnout místy deset až dvacet centimetrů nového sněhu, v ostatních částech Česka dva až deset centimetrů. Výstraha platí od pondělí 10:00 do úterý 06:00.

ČHMÚ proto řidičům doporučuje opatrnou jízdu se zimní výbavou, při cestování do hor by měli mít sněhové řetězy a měli by sledovat dopravní zpravodajství. Doporučuje také na horách dodržovat pokyny horské služby a sledovat její informace.

Sníh komplikoval dopravu ve většině krajů České republiky i během víkendu. Silničáři nabádali řidiče ke zvýšené opatrnosti především na komunikacích druhé a třetí třídy, kde se kromě ujetého sněhu vyskytuje také námraza. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám